“Paardenwelzijn is niet zwart- wit”

Hi, ik ben Marianne en paardengek zo lang als ik me kan herrinneren.  Het is mijn droom om zo veel mogelijken paardenliefhebbers te helpen om het welzijn van alle paarden en pony’s zo goed mogelijk te krijgen. Dat doe ik door middel van een online programma helemaal gericht op welzijn en door welzijnsconsulten aan huis. 

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat ik, in tegenstelling tot veel paardenproffesionals, niet één specifiek intressegebied heb. Ik vind het juist heel leuk om van allerlei onderwerpen een beetje te weten. Vooral als ik die losse stukjes met elkaar kan verbinden. Daarmee kan je echt het verschil maken in het welzijn van je paard.

De kennis en inzichten die ik heb deel ik graag met je, zodat jij nog beter voor je paarden- of ponyvriendje kan zorgen.

Bij Marianne is het “what you see is what you get”. Ze is goudeerlijk en gaat altijd tot het uiterste om het beste resultaat te krijgen. Dat merk je terug in de kwaliteit van haar producten en diensten. Marianne zal je nooit iets proberen te verkopen waar ze niet achter staat of waarvan ze denkt dat het niet bij jou en jouw paard past.

Joan Blesing

Al sinds ik in 2002 mijn eerste eigen pony Thornado kreeg merkte ik dat het leven als paardeneigenaar fantastisch is, maar ook nadelen heeft: Er zijn zoveel dingen waar je over moet nadenken en moet beslissen. Gelukkig leerde ik al snel dat ik niet de enige paardengek ben die worstelt met de vraag: “wat is voor mijn paard nou goed?”. 

Inmiddels ben ik al jaren gelukkig met mijn eigen mini-kudde van drie, maar de vraag over hoe ik mijn pony’s nou zo gezond en gelukkig mogelijk houdt is er nog steeds. 

Vaak krijg je van allerlei mensen goed bedoelde adviezen, van je instructeur, hoefsmid, stalgenootjes enzovoorts. Daarnaast is er met de komst van het internet een enorme hoeveelheid aan informatie te vinden. 

Dat is natuurlijk heel fijn, maar eerlijk gezegd, soms verzuip ik een beetje in alle meningen, ervaringen, adviezen en informatie. En met mij de vele paardengekken die ik ken en spreek. Heb jij daar ook wel eens last van?

7 ideeën om het welzijn van je paard te verhogen

Ben jij altijd op zoek naar nieuwe manieren om het welzijn van jouw paard op een nog hoger niveau te krijgn?

Download deze 7 gratis tips met super eenvoudige manieren om jouw van jouw paard een happy athlete te maken. 

In 2014 ben ik begonnen met mijn bedrijf Paardbewust.

De naam Paardbewust is niet voor niets gekozen. Ik ben namelijk van mening dat dat woordje ‘bewust’ het belangrijkste is bij het houden van paarden. Of je nou een super goed sport paard hebt, of een weitje met drie shetlanders.

Zodra je bewust wordt van de behoeften van je paard kan je de beste keuzes gaan maken. En dat is precies waar ik je bij kan helpen.

Het lijkt volgens de boekjes zo gemakkelijk, een paard wil zich fysiek fit voelen en lekker op de wei, samen met vriendjes. Helaas is het in de praktijk niet zo gemakkelijk. Het is namelijk niet altijd zo zwart-wit. Ieder paard heeft wel eens een pijntje, net als wij. Of misschien is jouw pony wel erg gevoelig voor gras en is dat ‘lekker op de wei’ niet zo’n verstandige keuze.

 

“Het welzijn van een paard is een optelsom van alle losse onderdelen waar het mee te maken heeft”

Altijd heb ik gedacht dat ik later als ik groot ben, iets met paarden wilde doen. Orgineel dacht ik aan een eigen stal, vol fjordenpaarden het liefst!  Maar naarmate ik leerde dat pony knuffelen maar beperkte inkomsten oplevert ging dat plan van de baan.

Ik deed en zag veel verschillende dingen, zo werkte ik een tijdje bij een dierenarts en stuurde een paar jaar diergeneeskunde, liep stage bij IJslanderstoeterijen, mestte op verschillende bedrijven honderden stallen uit, maakte een uitstapje naar een voerfabrikant, liep een dag mee met een instructeur en werkte met dure KWPN hengsten. Maar eigenlijk was er niets bij waar ik me echt helemaal in kon vinden.

Tijdens mijn studies en stages leerde ik veel mensen kennen en merkte dat er ondanks alle verschillende visies een grote overeenkomst is bij alle paardeneigenaren: iedereen wil heel graag het beste voor zijn of haar paard. Maar iedereen leek te zoeken naar de ‘hoe dan?’ En dat zette me aan het denken.

Alle verschillende paarden, eigenaren, wensen en mogelijkheden maken paardenwelzijn tot een grote puzzel, waarbij alle stukjes invloed hebben op elkaar.

Zullen we samen aan de slag gaan met jouw welzijnspuzzel?

Ik wil meer weten over het online programma

Ik wil een afspraak bij mij op stal

7 gratis tips paardenwelzijn

E-BOOK: 7 IDEEËN OM HET WELZIJN VAN JE PAARD TE VERHOGEN

Als je je aanmeldt voor dit e-book, krijg je ook maandelijks een nieuwe dosis aan kennis en tips over paardenwelzijn. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk mijn privacybeleid.

You have Successfully Subscribed!