Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
149

Paardenwelzijn

Je bent nog geen deelnemer van dit online programma of je bent niet ingelogd. Om toegang te krijgen tot de inhoud van dit programma moet je lid worden.

Kies de module waar je bent gebleven:

Module 1: De basics

In deze module starten we met enkele basis vaardigheden en kennis over paardenwelzijn. Op welke manier voer je een Body Condition Score uit? Hoe bepaald je het gewicht van je paard zonder enorme weegschaal? Verder ontdek je de invloed van stress op paardenwelzijn en doe je nuttige kennis op over de oorsprong van het huidige paard.

Module 2: Je paard voeren zonder keuzestress

De module voeding begint met video’s waarin het spijsverteringsstelsel wordt besproken. Vervolgens komen verschillende  soorten ruwvoer, krachtvoer en supplementen aan bod. De module wordt afgesloten met een serie video’s waarin je zelf een rantsoenberekening gaat maken voor je paard.

Module 3: Een paard houden als je geen steppe hebt

In de module huisvesting gaan we verschillende manier van paarden huisvesten onder de loep nemen. Op welke punten kun je letten om het voor je paard zo aangenaam mogelijk te maken? We bespreken daarna en veelal vergeten onderdeel: de EHBO doos. Als laatste zit er in deze module een uitgebreide reeks lessen over wormmanagement.

Module 4: Herken de signalen van gezondheidsproblemen

De vierde module is de module waarbij je paard zelf centraal staat. We bekijken de anatomie van het paard en leren van alles over het herkennen van problemen. Hierbij komen ook het gebit en de hoeven aan bod. Je leert ook hoe je de basis lichaamswaardes van je paard kunt opnemen.

BONUS

Trainen en welzijn, waar let je op?

Deze BONUS module gaat dieper in op diverse onderwerpen die in de training van invloed zijn op het welzijn.

  • Hoe werken spieren;
  • Waar let je op als je een trainingsschema maakt;
  • Wat is belangrijk aan de pasvorm van een hoofdstel;
  • Hoe werken de verschillende bitten;
  • Op welke manier kan een paard leren.

Training Inhoud

Uitklappen
7 gratis tips paardenwelzijn

E-BOOK: 7 IDEEËN OM HET WELZIJN VAN JE PAARD TE VERHOGEN

Als je je aanmeldt voor dit e-book, krijg je ook maandelijks een nieuwe dosis aan kennis en tips over paardenwelzijn. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk mijn privacybeleid.

You have Successfully Subscribed!